Lækker røget laks kræver godt gammeldags håndværk

Vi serverer den lækre håndrøgede laks fra Centralrøgeriet på Restaurant Kronborg. Laksen er krydret og saltet i hånden, hvorefter den er modnet i to døgn. Derefter er den koldrøget over bøgesmuld i yderligere to døgn. Alt sammen for at sikre vores gæster røget laks med optimal duft, smag og konsistens.

Vi serverer den lækre håndrøgede laks fra Centralrøgeriet på Restaurant Kronborg. Laksen er krydret og saltet i hånden, hvorefter den er modnet i to døgn. Derefter er den koldrøget over bøgesmuld i yderligere to døgn. Alt sammen for at sikre vores gæster røget laks med optimal duft, smag og konsistens.

”Danske restauranter og hoteller er begyndt at købe håndværkslaks, som kokke priser for en bedre duft, smag og konsistens,” skriver journalist Lars Dahlager i Politikens tillæg MAD søndag den 4. marts 2012.

Laksen med den bedste duft, smag og konsistens
Journalist Lars Dahlager fra MAD har besøgt Københavns Røgeri og Centralrøgeriet; to af de sidste røgerier i Danmark, der stadig håndrøger deres laks. Det vil sige, at de krydrer og salter laksene i hånden og lader dem modne i to døgn, før de bliver røget over træflis i yderligere to døgn. Alt sammen for at sikre forbrugerne røget laks med optimal duft, smag og konsistens.
På Restaurant Kronborg har vi siden oktober 2011 serveret de superlækre, håndrøgede laks fra Centralrøgeriet i Nordhavn, København.

Mere håndrøget laks
Læs artiklen ”Danskerne svigter den håndrøgede laks” af Lars Dahlager i Politikens tillæg MAD. Eller nyd et stykke smørrebrød med håndrøget laksRestaurant Kronborg.
Nyd gerne en Jacobsen Saaz Blonde til den håndrøgede laks.