Opskrift: Røget laks med creme af rygeost og råmarineret fennikel

Vores gæster elsker den håndrøgede laks. Her får laksen modspil af den cremede rygeost og sprød råmarineret fennikel. Du finder opskriften nederst på siden.

Vores gæster elsker den håndrøgede laks. Her får laksen modspil af den cremede rygeost og sprød råmarineret fennikel. Du finder opskriften nederst på siden.

Røget laks er en elsket dansk delikatesse. Vi serverer laksen med cremet rygeost, der får modspil af sprød råmarineret fennikel.
Find opskriften nedenfor.
Eller nyd vores gæsters sommerfavorit til en hyggelig frokostRestaurant Kronborg.

Opskrift på røget laks med creme af rygeost og råmarineret fennikel

Ingredienser:
10 skiver lyst brød
30 skiver røget laks – gerne håndrøget (cirka 100 gram laks per stykke smørrebrød)

Creme af rygeost:
2 dl rygeost (uden kommen)
2 dl creme fraiche 38 %
Salt og peber

Råmarineret fennikel
1 fennikel
1 dl sukker
1 dl eddike
1 dl vand

Pynt:
Frisk dild

Lad sukker, eddike og vand koge op og derefter køle af.
Skær fenniklen i fine stave og put dem i den afkølede marinade.
Lad fenniklen marinere i køleskab i mindst et døgn.
Rør rygeosten sammen med creme fraichen og smag til med salt og peber.
Smør brødet med smør og læg lakseskiverne taglagt på det smurte brød.
Arrangér cremen og fenniklen ovenpå lakseskiverne og pynt med dilden.

Aktiv tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 døgn
Antal: 10 stykker smørrebrød
Sværhedsgrad: Let