Opskrift: Glarmestersild med sommergrønt på Gastro.dk

Gastro.dk Restaurant Kronborg København frokost nordisk sommer Copenhagen Cooking

Vores køkkenchef Jimmi Bengtsson tvistede den klassiske glarmestersild til madfestivalen Copenhagen Cooking – og vores gæsterne fik en ny favoritsild. Du finder Jimmis opskrift på glarmestersild med sommergrønt på websitet Gastro.dk – eller nederst på denne side.

”Restaurant Kronborg giver dig her 7 opskrifter fra deres tvistede frokostplatte, Nordisk Sommer. Frokostplatten er deres bidrag til Copenhagen Cooking 2013, som finder sted fra 23. august til 1. september,” skriver webmagasinet Gastro.dk.
Gastro.dk bringer udvalgte opskrifter fra vores Nordisk sommer-platte, for eksempel på en klassisk favorit: Glarmestersild, her tvistet med sommergrønt.

Find opskriften på Gastro.dk eller nedenfor.
Eller bestil bord og nyd de populære sild til en hyggelig frokost.

Opskrift på glarmestersild med sommergrønt

Ingredienser:
5 saltede sild, hjemmelavede (se eventuelt nedenfor) eller de bedste du kan købe
4-5 små rødløg
2-3 små gulerødder
10 skiver groft rugbrød (skær rugbrødet i kvarte, hvis du serverer sildene som del af en platte)

Krydderier
1 stykke frisk peberrod, cirka på størrelse med en tommeltot
30 hvide peberkorn
20 allehånde
5 teskefulde sennepskorn
5 laurbærblade

Lage
5 dl lagereddike
4 ½ dl hvidt sukker

Pynt:
1 lille porre

Læg sildene i en skål med rigeligt koldt vand, dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskab i et døgns tid.
Skyl saltet af silden, træk skindet af og skær fileterne af benet.
Skær silden i stykker på 2-3 centimeter.
Skræl løg og gulerødder og skær dem i tynde skiver.
Skræl peberroden og skær den i små tern.
Kom lagereddiken og sukkeret i en gryde og lad det koge op.
Lad lagen køle af.
Læg sild, løg, gulerødder, peberrod og krydderier lagvis i en plasticcontainer, og hæld den afkølede lage over.
Dæk med plastfilm og stil containeren i køleskab i 2-3 døgn, før du serverer silden.
Smør rugbrødet med smør og arranger silden på det smurte brød.
Snit porren på skrå og pynt med skiverne.

NB Hvis du vil lave dine egne saltsild, som vi gør på Restaurant Kronborg, klipper du hoved og hale af fem sild, lægger sildene i en plasticcontainer og dækker dem med rigeligt salt. Stil sildene mørkt og køligt – for eksempel i køleskabet – i tre måneder.
Så får du saftige saltsild med ”bid”.

Aktiv tid: 30 minutter
Samlet tid: 4-5 døgn (hvis du bruger købesild)
Antal: 10 stykker smørrebrød (eller sild til 20 platter)
Sværhedsgrad: Medium

Foto af Chris Tonnesen