Opskrift: Gravet kalvefilet med kirsebærkompot på Gastro.dk

Copenhagen Cooking Frokost Restaurant Kronborg smørrebrød

Den gravede kalvefilet var så populær på vores nordisk sommer-platte til madfestivalen Copenhagen Cooking, at vi nu serverer den på vores efterårsplatte. Find opskriften på Gastro.dk eller nedenfor.

”Kalvefileten bliver ekstra lækker, når den bliver gravet med en citrussnaps, som for eksempel chili-citronsnapsen fra Schumachers,” fortæller vores køkkenchef Jimmi Bengtsson.
Vi serverede den supermøre gravede kalvefilet på vores nordisk sommer-platte til madfestivalen Copenhagen Cooking i august 2013. Kalvefileten var et stort hit, og vi serverer den nu på vores efterårsplatte.
Skulle du selv have lyst til at prøve dine evner til at grave kalvefilet, finder du opskriften på det populære madsite, Gastro.dk.
Holder du mere af at hygge dig over en god frokost, end at stå i køkkenet, så foreslår vi, at du bestiller bord til en god frokost med smørrebrødRestaurant Kronborg.

Opskrift: Gravet kalvefilet med kirsebærkompot

Ingredienser:
600 gram pudset kalvefilet
2-3 centiliter af din yndlingssnaps, for eksempel chili-citronsnapsen fra Schumachers
10 skiver rugbrød (skær rugbrødet i kvarte, hvis du serverer kalvefileten som del af en platte)

Krydderier:
2 spsk kværnet sort peber
5 spsk groft salt
1 spsk rørsukker
3 tsk citronskal
4 spsk frisk timian, fint hakket
¾ dl koldpresset rapsolie

Kirsebærkompot
600 gram kirsebær
8-10 spsk rørsukker
4-5 spsk balsamico eddike
1-2 tsk salt
10 kværn sort peber
Eventuelt 1 frisk chili eller saften af en halv citron eller 2-3 centiliter kirsebærvin, for eksempel fra Frederiksdal

Pynt:
½ hjertesalat

Pensl kalvefileten med snapsen. Bland krydderierne og gnid blandingen ind i kødet.
Pak kødet stramt ind i plastfilm og læg det i fryseren til det skal serveres (minimum 1 døgn).

Skyl kirsebærrene, tør dem og fjern stenene.
Tilsæt chili (finthakket og uden de hvide kerner), citronsaft eller kirsebærvin, alt efter, om du ønsker din kirsebærkompot med bid, let syrlig eller med intens kirsebærsmag.
Kom alle ingredienserne til kirsebærkompotten i en gryde og kog dem, mens du rører, i 10 minutter.
Lad kompotten køle af.

Vask hjertesalaten og tør den.

Smør brødet med smør og læg tynde skiver kalvefilet taglagt på det smurte brød.
Arrangér kirsebærkompotten på de skyllede salatblade ovenpå kalvefileten.

Aktiv tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 døgn
Antal: 10 stykker smørrebrød (eller kalvefilet til 20 platter)
Sværhedsgrad: Medium

Foto af Chris Tonnesen