Opskrift: Honningglaseret flæsk med æbler og tyttebær på Gastro.dk

flæsk sommeræbler frokost smørrebrød københavn restaurant kronborg

De syrlige danske sommeræbler giver en fin kontrast til den fede, let sødlige, honningglaserede flæsk. Du finder opskriften nederst på siden.

De første danske sommeræbler er kommet, og de giver en kærkommen syrlig kontrast til den fede, let sødlige, flæsk. Vi serverede den honninglaserede flæsk med de pandestegte æbler og tyttebær til nordisk sommer-platten til Copenhagen Cooking 2013. Den sommerlige udgave af æbleflæsk blev så populær, at vi serverer den som del af vores efterårsplatte.
Hvis du har lyst til at lave det populære stykke smørrebrød derhjemme, finder du opskriften på Gastro.dk – eller nedenfor.
Du er selvfølgelig også velkommen til at nyde det honningglaserede flæsk til en hyggelig frokostRestaurant Kronborg.

Opskrift på honningglaseret flæsk med pandestegte æbler og tyttebær

Ingredienser
2 kg kogeflæsk (uden svær)
3 dl salt
1 ½ dl sukker
1 ½ dl flydende honning
10 skiver rugbrød (skær rugbrødet i kvarte, hvis du serverer det honningglaserede flæsk som del af en platte)

Pandestegte æbler med æblebrændevin
3-4 af dine favoritæbler, for eksempel Guldborg eller Discovery
1 spiseskefuld smør
2-3 spiseskefulde æblebrændevin, for eksempel fra Esrum Sø Mikrodestilleri
2-3 spiseskefulde sukker (efter smag)

Rårørte tyttebær
100 gram tyttebær
80 gram sukker

flæsk sommeræbler smørrebrød restaurant kronborg frokost københavn

Server det honningglaserede flæsk lunt eller koldt, som du foretrækker det, og pynt med de pandestegte æbler og de rårørte tyttebær.

Bland salt og sukker og gnid kogeflæsket med blandingen. Dæk flæsket med stanniol og lad det trække i et døgn i køleskabet. Skyl flæsket i koldt vand, til det meste af salt-sukker-blandingen er skyllet af, og steg flæsket i ovnen i cirka 2 timer ved 150 grader.
Hæld honningen ud over flæsket og grill det ved 250 grader til det bliver gyldent (cirka 10 minutter).
Skær æblerne i tykke skiver og steg dem 1-2 minutter på hver side i smørret på en pande. Hæld æblebrændevinen over æblerne, når du har vendt dem. Hvis du har valgt et syrligt æble, smager du til med sukkeret.  Steg æblerne til de er gyldne, men stadig har bid.
Rør tyttebærrene med sukkeret. Dæk tyttebærrene med stanniol og lad dem trække i køleskabet i mindst et døgn. Jo længere, du lader tyttebærrene trække i sukkeret, jo sødere bliver de.
Skær flæsket i skiver (lunt eller koldt, som du foretrækker det) og arranger skiverne på – eller ved siden af – det smurte rugbrød. Pynt med to-tre æbleskiver og de rårørte tyttebær.