OPSKRIFT: Sild med ramsløgscreme og ”smilende æg”

 

Sild hjemmelavet traditionelt smørrebrød restaurant kronborg københavn frokost

Ramsløg er et sikkert tegn på, at foråret er kommet, og vi har komponeret en forårssild, hvor den cremede marinade får fint modspil af de smagsfyldte ramsløg. Perfekt til den første frokost i forårssolen …

De aromatiske ramsløg – også kendt som ”nordens hvidløg’ – pibler frem for øjeblikket. Ramsløg er et sikkert tegn på, at foråret er kommet, og vi har komponeret en helt særlig forårssild, hvor den cremede marinade får fint modspil af de smagsfyldte ramsløg.

OPSKRIFT PÅ SILD MED RAMSLØGSCREME OG ”SMILENDE ÆG”

Ingredienser:
1,5 kg saltede sild, hjemmesaltede (se eventuelt nedenfor) eller de bedste du kan købe
1 dl mayonnaise, gerne hjemmerørt
1 dl creme fraiche 38 %
50 gram ramsløg
½ dl sukker
Salt, peber & sukker

Pynt
4 æg
Friske krydderurter, for eksempel ramsløg, dild eller ærteskud

12-14 skiver groft rugbrød, smurt med andefedt

Tilberedning
Skyl saltet af sildene, træk skindet af og træk fileterne af benet.
Læg sildene i en skål med rigeligt koldt vand, dæk med plastfilm og sæt skålen i køleskab i et døgns tid.
Skær sildefileterne i stykker på 4-5 centimeter.
Skyl ramsløgene. Blend stilkene og hak bladene fint.
Bland mayonnaisen og creme fraichen i en skål og rør ramsløgene i.
Smag til med salt, peber og sukker
Læg sildefileterne lagvis med ramsløgcremen i en beholder eller skål.
Sæt låg på beholderen eller dæk skålen med plastfilm, og stil skålen i køleskab i minimum et par timer, før du serverer silden.
Kog æggene i cirka seks minutter, til de er ”smilende”. Pil æggene og skær dem i kvarte.
Arranger sildestykkerne på det smurte brød.
Pynt med æg og friske krydderurter.

TIP
Det er let at salte sine egne sild – og de smager bare bedre!
Du klipper hoved og hale af 1 ½ kg sild, lægger sildene i en plasticcontainer og dækker dem med rigeligt salt.
Stil sildene mørkt og køligt – for eksempel i køleskab – i tre måneder.
Så får du saftige saltsild med ”bid”.

DRIKKEVARER
Vi anbefaler en aromatisk fadlagret snaps, for eksempel en Madeira akvavit fra Helsingør Spritfabrikker, og en sprød, let bitter New York Lager med et strejf af blomster fra Nørrebro Bryghus til sildene.

Opskriften på sild med ramsløgscreme og ”smilende æg” blev bragt første gang på Danmarks bedste madblog (de har papir på det ;-)) Gastromand.dk.