OPSKRIFT: Roastbeef af lam med æblecreme og rødløg

 

Lam roastbeef frokost smørrebrød københavn restaurant kronborg

Lam er en populær spise om foråret. Vi serverer gerne vores lam stegt som ”roastbeef”, hvor det saftige lammekød får smagsfyldt modspil af en syrligt-sød creme af ovnbagte æbler og syltede rødløg.

Lam er en populær spise om foråret. Vi serverer gerne vores lam som ”roastbeef”, hvor det saftige lammekød får smagsfyldt modspil af en syrligt-sød creme af ovnbagte æbler og syltede rødløg.

OPSKRIFT PÅ ROASTBEEF AF LAM MED CREME AF OVNBAGTE ÆBLER OG SYLTEDE RØDLØG

Lammekøllen
1 lammekølle uden ben (cirka 1 ½-2 kg)
½ dl rødvin
1 dl rapsolie
½ hvidløg
½ potte timian
Sort peber, groft kværnet
Groft salt
Smør

Syltede rødløg
5 rødløg
2 dl sukker
2 dl vand
2 dl eddike
4 laurbærblade
10 sorte peberkorn

Creme af ovnbagte æbler
5 æbler, gerne danske madæbler
1 løg
1 spiseskefuld friskrevet peberrod
Salt, peber og sukker

Pynt
Brøndkarse eller andre friske krydderurter

12-14 skiver groft rugbrød, smurt med smør

Lammekølle
Snør køllen stramt med en bomuldssnor
Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Hak timianen groft.
Bland hvidløg, timian, rødvin, rapsolie og peber; smør blandingen på lammekøllen.
Læg lammekøllen i en plasticpose i køleskabet i to døgn – vend den et par gange om dagen.
Tag lammekøllen ud af posen og skrab det overskydende hvidløg og timian af.
Gnid lammekøllen ind i groft salt, og brun den på en pande ved middel varme.
Kom lammekøllen i ovnen ved 150 grader.
Steg lammekølle i 1-1 ½ time. Hvor længe afhænger af, hvor rød du vil have den; en kernetemperatur på 60 grader plejer at passe fint.

Syltede rødløg
Bring lagen i kog og lad den køle af. Skær rødløgene i tynde skiver, og læg dem i den afkølede lage i et døgns tid i køleskabet.

Ovnbagt æblecreme
Bag æbler og løg i ovnen ved 175 grader i 20 minutter. Lad dem køle af, til du kan holde dem i hånden. Skræl og udkern æblerne og skræl løget. Blend kødet af løg og æbler, til cremen får en konsistens, du kan lide. Smag cremen til med friskrevet peberrod, salt, peber og sukker.

Servering
Skær lammekøllen i tynde skiver og arranger skiverne på det smurte rugbrød.
Form et “æg” af æblecremen og placer det midt på skiverne af lammekøllen; arrangér skiver af syltede rødløg oven på.
Pynt med brøndkarsen.

TIP
Du kan bede slagteren om at udbene lammekøllen eller gøre det selv. Det er vigtigt, at lammekøllen bliver udbenet forsigtigt, så den er let at skære i skiver. Ellers risikerer du, at skiverne smuldrer, og der kommer stort spild af kød.
Hvis du vil have mere ”riv i næsen”, så put en ekstra spisefuld friskrevet peberrod i æblecremen.

DRIKKEVARER
Vi anbefaler en mørk, fyldig øl, for eksempel King’s County Brown Ale eller Gamle Københavner fra Nørrebro Bryghus, og en klar snaps som Kronborg Akvavit til lammeroastbeefen.

Opskriften på lammeroastbeef med ovnbagt æblecreme og syltede rødløg blev bragt første gang på Danmarks bedste madblog (de har papir på det ;-)) Gastromand.dk