Søndagsfrokost for Chaîne de Rôtisseurs

chaine de rotisseurs søndagsfrokost restaurant kronborg i københavn smørrebrød

Søndag den 5. maj 2016 bød vi Chaîne des Rôtisseurs Danmark velkommen til en traditionel dansk søndagsfrokost,serveret “family style” med 13 retter.

“Restaurant Kronborg, en klassisk københavnsk frokostrestaurant, har for nyligt skærpet sin gastronomiske profil samtidig med, at de stadig leverer oplevelsen af en af byens “old school” steder. Smørrebrød bliver serveret i den ærværdige danske kulinariske tradition; nogen mener, at det er det eneste unikke danske bidrag til verdensgastronomien,” skriver Jørgen Krenk, Bailli Délégué for Chaîne de Rôtisseurs Danmark.
Chaîne de Rôtisseurs er verdens største og mest anerkendte organisation for gastronomielskere. Organisationen har som mål at fremme kulinarisk kvalitet og kreativitet, mens den samtidig støtter det unikke i og udviklingen af den lokale gastronomi.
Vi havde æren og fornøjelsen af at servere en klassisk dansk frokost for organisationens danske afdeling søndag den 5. maj 2016.

Jørgen Krenk uddyber:
“Restauranten er åben om søndagen, i modsætning til størstedelen af landets traditionelle frokostrestauranter. Vi drog fordel af dette, da vi arrangerede en introduktionsfrokost i samarbejde med Maître Restaurateur Claes Petersen. Frokosten omfattede næsten hele hans repertoire.
Alle 13 retter blev serveret individuelt på den moderne måde, kaldet “family style”. Hele bordet fik smukt anrettede retter til at dele, og vi nød at udforske alle kombinationerne. Som traditionen foreskriver, blev alle retterne serveret med rugbrød eller lyst brød. Den fremragende service sikrede sig, at rytmen i serveringen var perfekt.

Part 1
-  Branteviksild – hjemmesaltede sild med friske urter
-  Kronborgs lune stegte sild med bløde løg og kapers
- Pandestegt rødspættefilet med ”dildnaise” og håndpillede rejer
- Kronborgs gravede laks med friske urter og lime-creme
- Røget ål med røræg
Serveret med lokalt øl – New York Lager – og hjemmelavet Kronborg Classic akvavit

Part 2
-  Hønsesalat med champignons, asparges og baco
-  Roastbeef med remoulade, sprøde løg, frisk peberrod og agurkesalat
-  Lun leverpostej med bacon, rødbeder og champignons
– Ribbensteg med rødkål
Serveret med lokalt øl – Kings County Brown Ale – og hjemmelavet Kronborg Special akvavit

Part 3
-  Vesterhavsost med frugtkompot
-  Stærk gammelost med rom, sky og rå løg
Serveret med Helsingør PX Sherry akvavit

Før kaffen og petitfours kom den traditionelle mønstring af personalet. Maître Rôtisseur Thorbjørn Scott Moy (fra det prestigiøse Tivoli Hotel) gav anerkendelsen og bemærkede særligt, at Restaurant Kronborg var opmærksom på alle detaljer. Bailli Délégué Jørgen Krenk bød dem velkommen i Chaîne des Rotisseurs, i det han overrakte Maître Restaurateur Claes Petersen Chaîne Professionals-udmærkelsen.”
Læs mere på Chaîne de Rôtisseurs.