
Vi holder meget af en traditionel syrlig stikkelsbærgrød med fløde – og grøden er altid populær, når vi har den på tavlen!
Stikkelsbær er et af sommerens mest smagsfyldte danske bær, men bærret er gået lidt i glemmebogen i nyere tid …
Den traditionelle stikkelsbærgrød er altid populær, når vi har den på tavlen – og her er opskriften, hvis du har lyst til at prøve at lave grøden derhjemme.
Opskrift på ”stikkelsbærgrød”
STIKKELSBÆRGRØD
Ingredienser:
2 kg stikkelsbær
1 dl vand
300 gram syltesukker med pektin
1 vaniljestang (flækket)
½ l piskefløde
Tilberedning
Skyl bærrene og nip blomsterne af.
Hæld 1 kg bær og vandet i en gryde og bring det i kog. Lad det koge, til det får den konsistens, du ønsker (cirka 20 minutter). Tilsæt derefter det resten af bærrene, sukkeret og vaniljestangen og lad det koge i cirka 5 minutter.
Lad grøden køle af, fjern vaniljestangen og smag grøden til med sukker.
Server i dybe tallerkener med piskefløden ved siden af.
TIP
På Restaurant Kronborg kan vi godt lide at servere stikkelsbærgrøden med en del næsten hele bær, fordi det fremhæver bærrenes syre og giver grøden lidt mere ”bid”. Hvis du foretrækker en mere lind grød, tilsætter du bare det sidste kilo bær lidt tidligere, så bærrene koger mere ud.
10 portioner