OPSKRIFT: STEGT TORSKEROGN MED LIMECREME OG FRITEREDE KAPERS

 

smørrebrød frokost torskerogn restaurant kronborg

Vores stamgæster elsker denne version af vinterfavoritten torskerogn: Pandestegt med syrlig-sød limecreme og knasende sprøde friterede kapers.

Vi eksperimenterer gerne med vinterfavoritten torskerogn. En af de mest populære varianter blandt vores stamgæster er den pandestegte torskerogn med syrlig-sød limecreme og knasende sprøde friterede kapers.

Stegt torskerogn med limecreme og friterede kapers

To stykker

Ingredienser
1 frisk torskerogn på ca. 300 g (kogt)
Smør

Limecreme
4 spsk. creme fraiche 48%
2 spsk. piskefløde
Fintrevet skal af 1 lime
Saft af ½ lime
1 tsk. sukker
Salt & peber

Pynt
2 salatblade
Friterede kapers
2 limebåde
Frisk dild

2 skiver rugbrød, smørstegt

Pisk fløden til skum med limeskal og sukker. Vend creme fraichen i flødeskummet.
Tilsæt limesaften lidt efter lidt til, du har en blød – ikke for tynd – creme.
Smag til med friskkværnet peber og salt
Put cremen i en sprøjtepose og læg til side.
Brun smørret på panden.
Steg først brødskiverne, til de er helt mørke (men ikke sorte), og læg dem på hver sin lune tallerken.
Skær torskerognen i skiver på knap en centimeters tykkelse og steg dem gylden-brune på panden (middelvarme i 3-4 minutter).
Tag torskerognen fra panden og læg dem taglagt på rugbrødsskiverne.
Læg et salatblad midt på hvert stykke smørrebrød.
Klip et lille hul på posen og sprøjt cremen ud på salatbladet.
Pynt med limebåde og dild. Drys de friterede kapers ud over.

TIP
Hvis du ikke har nogle friterede kapers, så rist to-tre spiseskefulde kapers i olie på en pande ved middelvarme i fire-fem minutter.

DRIKKEVARER
Vi anbefaler gerne en frisk, let frugtig Stuykman Wit eller en ufiltreret Twenty 2 fra Nørrebro Bryghus til dette stykke med pandestegt torskerogn.