”Danmarks bedste smørrebrød” – ifølge Ole Troelsø

danmarks bedste smørrebrød ole troelsø restaurant kronborg frokost

”Bogen her viser dig vej til steder, som behersker hver deres genre, portrætterer stederne og menneskene bag, samt fortæller hele historien om, hvordan smørrebrødet har udviklet sig gennem tiderne,” fortæller Ole Troelsø om sin nye bog ”Danmarks bedste smørrebrød”.

“Smørrebrød er ikke, hvad det har været. Det er meget bedre,” skriver Ole Troelsø, forfatter og gastronomiredaktør ved Børsen, i sin nye bog ”Danmarks bedste Smørrebrød”.
Ole Troelsø er Danmarks førende smørrebrøds-skribent, og i ”Danmarks bedste smørrebrød” går han tæt på branchens forskellige genrer fra traditionel til avantgardistisk. Han portrætterer de vigtigste personligheder, besøger restauranterne med besøg i køkkenerne, hvor han har lokket signaturopskrifter fra hver restaurant ud af køkkenchefen. Han øser også ud af sin store viden om smørrebrød i et uddybende historisk afsnit, der rækker helt tilbage til vikingetiden.
På Restaurant Kronborg er vi glade og beærede over at være udvalgt som en af de 12 restauranter, der bliver portrætteret, og til at bidrage med opskriften på et signaturstykke til ”Danmarks bedste smørrebrød”.

Det særlige ved Restaurant Kronborg
“Restaurant Kronborg er som en velholdt gammel bil, der fået renoveret motoren og holdes i velholdt og fint poleret stand,” skriver Ole Troelsø i ”Danmarks bedste Smørrebrød”.
”Maden er orienteret i retning af den klassiske stil, men opgraderet hist og her med indspark fra nyere tids gastronomi, uden at det på nogen måde bliver poppet eller anstrengt. Betjeningen følger trop på en høflig og rutineret måde, der gør, at man føler sig i gode hænder. Hyggefaktoren er høj, ikke mindst om vinteren når der fyres op i pejsen, som er en af de ganske få i denne del af det gamle brandhærgede København.”

Disse restauranter serverer “Danmarks bedste smørrebrød”
Disse restauranter serverer for øjeblikket det bedste smørrebrød i Danmark ifølge Ole Troelsø.
(listet i alfabetisk rækkefølge)
Restaurant Amalie
Esplanaden 48
F-høj
Café Gl. Torv
Hallernes smørrebrød
Restaurant Kronborg
Mortens Kro
Restaurant Palægade
Restaurant Schønnemann
Selma
Slotskælderen hos Gitte Kik
Told & Snaps
Derudover portrætterer Ole Troelsø de to smørrebrøds-ikoner Ida Davidsen (for sin indsats gennem årtier) og Adam Amann (for at have moderniseret smørrebrødet og løftet det op i gourmetgenren).

Fakta om “Danmarks bedste smørrebrød”
”Danmarks bedste smørrebrød” kom på gaden den 1. september 2018; bogen koster kr. 295,-, og kan købes på Restaurant Kronborg hver dag i åbningstiden (så længe lager haves).