Smørrebrød opnår 6. pladsen (ud af 500!) på Lonely Planets ULTIMATE EATLIST

 

Lonely planet ultimate eatlist smørrebrød restaurant kronborg

En klassisk smørrebrødskomposition, som du vil møde over hele Danmark, er roastbeef med pickles, løg og peberrod,” skriver Lonely Planets nye guide ULTIMATE EATLIST.
Guiden rangordner de 500 bedste madoplevelser i verden; smørrebrød opnår 6.-pladsen.

”Når vi er ude at rejse, fortæller den mad, vi spiser, en historie; den åbner op for lokale skikke og afslører ældgamle traditioner; samtidig med, at den giver os muligheden for at komme i kontakt med de lokale på en naturlig måde,” skriver Lonely Planet, formodentlig verdens mest indflydelsesrige udgiver af rejseguides.
Lonely Planet tilføjer: ”Det naturlige bånd mellem mad og det at rejse er så fascinerende (og toplækkert!), at vi satte vores hold af bloggere og skribenter til at finkæmme kloden for episke madoplevelser.”
Resultatet er guiden ULTIMATE EATLIST, der rangordner de 500 bedste madoplevelser i verden. Som danskere er vi særligt stolte over, at vores nationale ikon, smørrebrød, opnår 6.-pladsen (ud af 500).

Den enkle guide til at nyde smørrebrød
”Hvad er den bedste opfindelse siden skiveskåret brød?” spørger ULTIMATE EATLIST.
De svarer selv: ”Dansk smørrebrød, selvfølgelig.”
De har gjort grundig research og sætter en ære i at lære deres læsere den enkle fremgangsmåde til at tilberede og nyde smørrebrød:
”Tag en skive rugbrød, smør det med smør, og fyld dine yndlingsingredienser ovenpå.
Okay, så simpelt er det heller ikke. Der er nogle regler for, hvordan du hæver smørrebrødet til niveauet over et stykke brød med pålæg. Først og fremmest: Det tynde pålæg kommer først på, efterfulgt af det mere fyldige. Dernæst: Når du spiser mere end et stykke smørrebrød til det samme måltid (og det sker næsten altid – held og lykke med at forsøge at stoppe efter det første stykke), begynder du med sild, går videre til fisk, derefter kød for at slutte med ost. Denne nøje koreograferede fremgangsmåde er udviklet for nænsomt at guide dine smagsløg gennem de forskellige smagskombinationer, så den ene ikke overdøver den anden.”

Læs mere på ULTIMATE EATLIST
Vi er store tilhængere af skribenternes metodiske tilgang, og hvis din appetit er blevet vækket, anbefaler vi gerne, at du læser mere om smørrebrød – og 499 andre delikatesser – i Lonely Planets ULTIMATE EATLIST.

Foto af Chris Tonnesen