Søren Frank: “Byens bedste klassiske smørrebrød”

byens bedste smørrebrød restaurant kronborg anmeldelse berlingske søren frank

”Knivskarpt eksekveret klassisk smørrebrød … tilsat hyggelig atmosfære, effektiv betjening og fornuftige priser,” sikrede os fem stjerner hos Berlingskes restaurantanmelder Søren Frank.
Anmeldelsen blev bragt torsdag den 7. februar 2019.

”Der er ingen krumspring og svinkeærinder på Kronborg, kun knivskarpt eksekveret klassisk smørrebrød,” skriver Søren Frank, en af Danmarks mest respekterede restaurantanmeldere, i Berlingske Tidende torsdag den 7. februar 2019. Se artikel
Han konkluderer: ”Med en dobbelt espresso i koppen, kunne vi hurtigt blive enige om, at det helt klassiske smørrebrød ikke serveres skarpere noget sted pt. end i Kronborgs kælder. Det er svært at forestille sig, at man kan komme meget højere, med mindre man tager innovative greb i brug. Tillagt hyggelig atmosfære, effektiv betjening og fornuftige priser, er der ingen vej uden om at ryste op med fem stjerner.”

”Maden er perfekt tilberedt af rigtig gode råvarer”

Søren Frank og hans ledsager bemærkede straks ved ankomsten, ”at der var ild i pejsen og god akustik i den hyggelige kælder” og så fokuserede de ellers på ”dagens” på tavlen.
Søren begyndte med årets første torskerogn og fortæller: ”Ind kom en meget generøs portion vel- og nykogt rogn i skiver, som rejste sig i en rondel op fra tallerkenen. Ovenpå store, saftige dybrøde rejer for en gangs skyld med tilstrækkelig smag til at være berettigede. Det vigtigste var dog næsten kvaliteten af den velafbalancerede, hjemmerørte mayonnaise …”.
Anretningen – og særligt mayonnaisen – understregede ifølge Søren Frank, at et enkelt traditionelt køkken som det danske kræver, at ”maden er perfekt tilberedt af rigtig gode råvarer”.

“Byens bedste fisk med remoulade”

”Projektet, som min ledsager havde gang i på den anden side af bordet, var dog endnu mere interessant,” fortsætter Søren Frank.
”Der var tale om en servering af rødspættefilet, som jeg ikke husker at have smagt bedre. For det første var de to let panerede fileter perfekt stegt sprøde, således at saften stadig sprang af fisken. For det andet var den lyse hjemmelavede remoulade mesterlig, særdeles grov og hjemmerørt i konsistensen med et højt indhold af grøntsager.”
Søren Frank og hans ledsager smagte derudover vores marinerede sild og frikadeller med rødkål samt udvalgte øl fra Nørrebro Bryghus.
Vi takker for den fine og indsigtsfulde anmeldelse og opfordrer dig gerne til at læse anmeldelsen i sin helhed på Berlingske.dk (kun for abonnenter).