DRINK’IN THE SUN: ALKOHOLFRI ØL, DER SMAGER GODT

alkoholfri øl mikkeller smørrebrød frokost restaurant kronborg

Vi er glade for at kunne tilbyde Drink’in the Sun fra mikrobryggeriet Mikkeller til de af vores gæster, der ønsker en alkoholfri øl. Drink’in the Sun passer – efter vores mening – perfekt til vores smagsfyldte smørrebrød med fisk, for eksempel røget laks med marineret fennikel, men også går fint til klassiske smørrebrødsfavoritter, som roastbeef med remoulade og frisk peberrod.

Det krævede en helt særlig type gær, inden det berømmede danske mikrobryggeri Mikkeller kunne producere Drink’in the Sun, deres første alkoholfri øl, der rent faktisk smager godt.
Mikkel Borg Bjergsø, grundlægger og ejer af Mikkeller, fortæller: ”Da min kæreste var gravid med vores ældste datter, spurgte hun, om jeg ikke kunne brygge en alkoholfri øl til hende, men dengang var jeg ikke så erfaren inden for brygning som nu.”

Gæringen og alkoholen giver den gode smag

”Det er virkelig kompliceret at lave en alkoholfri øl, der smager godt, fordi en øl jo netop får en del af sin smag gennem gæringen og alkoholen,” fortsætter Mikkel Borg Bjergsø.
Ifølge danske regler må en alkoholfri øl indeholde op til 0,5 % alkohol. Den gode ølsmag hænger sammen med mængden af alkohol, fordi nogle af smags- og aromastofferne binder sig til alkoholmolekylerne. Derfor er det vanskeligt at brygge en velsmagende øl helt uden – eller bare med mindre end 0,5 % – alkohol.
Løsningen kom for et par år siden da Mikkeller fik adgang til en helt særlig type gær, der gærer næsten uden at producere alkohol.
Resultatet var Drink’in the Sun, der netop smager fantastisk i solen på en varm sommerdag …

Drink’in the Sun på Restaurant Kronborg

Vi er glade for at kunne tilbyde Drink’in the Sun til de af vores gæster, der ønsker en alkoholfri øl.
Drink’in the Sun er en frisk hvedeøl efter amerikansk forbillede, der – efter vores mening – passer perfekt til vores smagsfyldte smørrebrød med fisk, for eksempel røget laks med marineret fennikel, men også går fint til klassiske smørrebrødsfavoritter, som roastbeef med remoulade og frisk peberrod.
Men hvorfor tage vores ord for det?
Bestil bord til en hyggelig frokost på Restaurant Kronborg og døm selv …