Ole Troelsø: “Madanmelderens bedste tips til smørrebrød”

ole troelsø børsen bedste tips smørrebrød frokost restaurant kronborg københavn

Ole Troelsø er kendt som Danmarks smørrebrødsaficionado nummer et; og vi er både glade og stolte over at være en af de smørrebrødsrestauranter, han anbefaler i sin artikel ”Madanmelderens bedste tips til smørrebrød” i dagbladet Børsen.

“… i den traditionelle kategori kan jeg anbefale Restaurant Kronborg, som i de senere år har gjort sig gældende blandt de bedste og fremstår med en charmerende personlighed, der balancerer mellem gammeldags og moderne,” skriver Ole Troelsø gastronomisk redaktør på Børsen i weekendudgaven den 8. december 2017.
Ole Troelsø fortæller:   Læs videre →

”Ordentlige råvarer – og byens bedste kartoffelmad”

Kartoffelmad frokost restaurant kronborg smørrebrød københavn

“Restaurant Kronborg laver kartoffelmadder, så englene synger. Og deres smørrebrød er i det hele taget værd at anbefale,” fortæller den populære bybonde og madblogger Nada Louise Cay til Ekstra Bladet under overskriften KØBENHAVN SOM MADMEKKA.

”Hvis jeg skal forkæle mig selv eller spise sammen med andre, så synes jeg, at Restaurant Kronborg er et superhyggeligt sted med ordentlige råvarer – og så har de byens bedste kartoffelmad,” siger den populære madblogger og bybonde Nada Louise Cay til Ekstra Bladet i en artikel om KØBENHAVN SOM MADMEKKA.   Læs videre →

OPSKRIFT: LET GRILLET OKSEMØRBRAD MED BEARNAISEMAYO’ OG STEGTE TOMATER

smørrebrød frokost restaurant kronborg béarnaise københavn

Vores let grillede oksemørbrad med bearnaisemayo’ og stegte tomater er ren comfort food, og stamgæsterne elsker det. Inspirationen har vores køkkenchef Jimmi Bengtsson fundet i den evige favorit: Bøf med bearnaisesovs.

Vores køkkenchef Jimmi Bengtsson har ladet sig inspirere af den evige favorit, bøf med bearnaisesovs, til dette populære stykke. Det er ren comfort food, og stamgæsterne elsker det …   Læs videre →

Frokost med Financial Times og EU-kommisær Margrethe Vestager

margrethe vestager frokost restaurant kronborg financial times

”Jeg elsker det,” sagde EU-kommissær for konkurrence, Margrethe Vestager, om tarteletter til Alex Barker fra den internationale erhvervsavis Financial Times, da de spiste frokost på Restaurant Kronborg. Frokosten var del af den ugentlige artikelserie ”Lunch with the FT”.

Financial Times – Englands, måske verdens, førende erhvervsavis – har en fast ugentlig side, hvor de interviewer en markant og omtalt personlighed fra den politiske verden, erhvervs- eller kulturlivet. Interviewet foregår altid over en frokost (interviewofferet vælger restauranten), ud fra idéen om at genopdage kunsten at konversere – gerne i behagelig omgivelser, ledsaget af god mad og drikke.
Ultimo september 2017 bragte Financial Times et interview af Alex Barker, lederen af avisens kontor i Bruxelles, med den danske EU-kommissær for konkurrence, Margrethe Vestager.
Interviewet foregik på Restaurant Kronborg, og – selv om det på ingen måde er en restaurantanmeldelse – ved vi nu, at   Læs videre →

OPSKRIFT: TATAR MED RÅ ÆGGEBLOMME, SYLTEDE SVAMPE OG KARTOFFELCHIPS

tatar opskrift smørrebrød restaurant kronborg københavn dansk traditionel

Vores efterårstatar får sin cremede konsistens fra den rå æggeblomme, styrken i smagen fra den friske peberrod og Dijonsennep, syre fra de syltede bøgehatte og crunch fra kartoffelchipsene. Nøjagtigt som det perfekte stykke smørrebrød skal have …

Vi har altid en ultraklassisk tatar, som gæsterne selv ”rører”/smagssætter ved bordet, på vores menukort. Særligt vores stamgæster elsker dog, at køkkenet eksperimenterer med en ”rørt” årstidens tatar, som kommer på tavlen.
En af de mest populære er denne efterårsvariant …

Opskrift på tatar med rå æggeblomme, syltede svampe og kartoffelchips   Læs videre →

OPSKRIFT: KØLLE AF SOMMERBUK MED STIKKELSBÆRKOMPOT OG RIBS

opskrifter dansk mad sommerbuk restaurant kronborg

Sæsonen for sommerbuk er kort, så det gælder om at nyde det lækre kød, mens du kan få det.
Vi anbefaler en kraftig, aromatisk hvidtjørneakvavit, og en mørk fyldig King’s County Brown Ale fra Nørrebro Bryghus til sommerbukken.

Sæsonen for den danske sommerbuk er kort, så det gælder om at nyde det lækre kød, mens du kan få det.
Vi serverer gerne sommerbukken som smørrebrød med en syrlig stikkelsbærkompot og let sukrede ribs.

Opskrift på ”Kølle af sommerbuk med stikkelsbærkompot og ribs”   Læs videre →

OPSKRIFT: STIKKELSBÆRGRØD

opskrifter stikkelsbærgrød desserter restaurant kronborg traditionel dansk mad

Vi holder meget af en traditionel syrlig stikkelsbærgrød med fløde – og grøden er altid populær, når vi har den på tavlen!

Stikkelsbær er et af sommerens mest smagsfyldte danske bær, men bærret er gået lidt i glemmebogen i nyere tid …
Den traditionelle stikkelsbærgrød er altid populær, når vi har den på tavlen – og her er opskriften, hvis du har lyst til at prøve at lave grøden derhjemme.

Opskrift på ”stikkelsbærgrød”   Læs videre →

Camille Maja: Top 10 smørrebrød i København

top ti smørrebrød restaurant København madblogger

”Restaurant Kronborg ligger midt inde i byen, og derfor gør det mig ekstra glad, at man stadig kan finde fornuftige spisesteder, til gode penge,” skriver livsstils- og madbloggeren Camille Maja i guiden til sine ti favorit smørrebrødsrestauranter i København.

”Restaurant Kronborg er en smuk kælderrestaurant, som virkelig giver dig et indblik i hvad smørrebrød er. Kronborg kører den oldschool version, men med et moderne tvist, og jeg var vild med det hele vejen,” skriver den populære livsstils- og madblogger Camille Maja under overskriften TOP 10 SMØRREBRØD I KBH.
Camille Maja skriver levende og indgående om   Læs videre →

OPSKRIFT: SOL OVER GUDHJEM

 

sol over gudhjem smørrebrød restaurant kronborg klassisk traditionel københavn frokost

Vi har gerne ”Sol over Gudhjem” på tavlen i sensommeren (fra begyndelsen af juli til begyndelsen af september), hvor de fede sommersild har indtaget de nordiske farvande og garanterer en saftig, smagsfyldt sildefilet.

”Sol over Gudhjem” er et klassisk stykke smørrebrød, hvor navnet kan virke lidt forvirrende, indtil du forbinder Gudhjem med den bornholmske by, der er berømt for sine smagsfyldte røgede sild og sin smukke strand.

Opskrift på ”Sol over Gudhjem”

  Læs videre →

Top 10 ’hygge’-ting i København

 

hygge frokost restaurant kronborg københavn smørrebrød

Turistorganisationen VisitDenmark har udarbejdet en liste over de ti mest hyggelig ting, du kan foretage dig i København. Vi er glade for at kunne fortælle, at frokost på Restaurant Kronborg er kommet med på listen …

Det ærkedanske begreb ’hygge’ går for øjeblikket sin sejrsgang over det meste af den engelsktalende verden.
Men det kan være svært at forklare det danske ord ’hygge’ (til udlændinge), fortæller VisitDenmark, Danmarks Turistorganisation.
Derfor har VisitDenmark udarbejdet en liste over de ti mest ’hygge’-ting du kan foretage dig i København. Og frokost på Restaurant Kronborg er med på listen!
Læs mere om VisitDenmarks forslag til, hvor du finder hygge i København – og hvorfor Restaurant Kronborg kom med på listen.
Eller bestil bord på Restaurant Kronborg og hyg dig med vennerne og vores hjemmelavede smørrebrød.

 

 

 

 

Ældre indlæg →