Top 10 ’hygge’-ting i København

 

hygge frokost restaurant kronborg københavn smørrebrød

Turistorganisationen VisitDenmark har udarbejdet en liste over de ti mest hyggelig ting, du kan foretage dig i København. Vi er glade for at kunne fortælle, at frokost på Restaurant Kronborg er kommet med på listen …

Det ærkedanske begreb ’hygge’ går for øjeblikket sin sejrsgang over det meste af den engelsktalende verden.
Men det kan være svært at forklare det danske ord ’hygge’ (til udlændinge), fortæller VisitDenmark, Danmarks Turistorganisation.
Derfor har VisitDenmark udarbejdet en liste over de ti mest ’hygge’-ting du kan foretage dig i København. Og frokost på Restaurant Kronborg er med på listen!
Læs mere om VisitDenmarks forslag til, hvor du finder hygge i København – og hvorfor Restaurant Kronborg kom med på listen.
Eller bestil bord på Restaurant Kronborg og hyg dig med vennerne og vores hjemmelavede smørrebrød.

 

 

 

 

Smørrebrødsmenu med sæsonens bedste, lokale råvarer

smørrebrød frokost restaurant kronborg københavn

Til den populære madfestival Copenhagen Cooking & Food forkæler vi vores gæster med en særlig festivalmenu, hvor det hjemmelavede, klassiske smørrebrød får tilført ny energi og velsmag fra de bedste af sæsonens lokale råvarer.

Smørrebrød er en unik dansk tradition, der i disse år bliver revitaliseret.
Som en af Københavns klassiske smørrebrødsrestauranter oplever vi ny interesse fra   Læs videre →

Søndagsfrokost for Chaîne de Rôtisseurs

chaine de rotisseurs søndagsfrokost restaurant kronborg i københavn smørrebrød

Søndag den 5. maj 2016 bød vi Chaîne des Rôtisseurs Danmark velkommen til en traditionel dansk søndagsfrokost,serveret “family style” med 13 retter.

“Restaurant Kronborg, en klassisk københavnsk frokostrestaurant, har for nyligt skærpet sin gastronomiske profil samtidig med, at de stadig leverer oplevelsen af en af byens “old school” steder. Smørrebrød bliver serveret i den ærværdige danske kulinariske tradition; nogen mener, at det er det eneste unikke danske bidrag til verdensgastronomien,” skriver Jørgen Krenk, Bailli Délégué for Chaîne de Rôtisseurs Danmark.
Chaîne de Rôtisseurs er verdens største og mest anerkendte organisation for gastronomielskere. Organisationen har som mål at   Læs videre →

Gastro: “Klassisk smørrebrød – og åbent om søndagen!”

klassisk smørrebrød frokostrestaurant søndag københagen frokost gastro

“Smørrebrødet er det klassiske repertoire og så gavmildt anrettet (uden at være overlæsset), at to stykker rækker, med mindre man virkelig har ulvehunger,” skriver madmagasinet Gastro om Restaurant Kronborg i deres februarnummer.

”Et klassisk Københavnersted, der de senere år har skærpet den gastronomiske profil væsentligt, uden man mister følingen med at være på en af byens gamle steder,” skriver madmagasinet Gastro om Restaurant Kronborg i deres februarnummer.
Gastro fortsætter:   Læs videre →

Den perfekte introduktion til smørrebrød

 

restaurant kronborg frokost smørrebrød københavn

“Hvad jeg ikke vidste, er, at København har en hel kategori af restauranter – de fleste charmerende old school kælderrestauranter – dedikerede til retten,” skriver Carey Jones om smørrebrød og Københavns populære frokostrestauranter.

”En atmosfærefyldt kælderrestaurant, der giver den perfekte introduktion til begrebet smørrebrød; der er intet at udsætte på den røgede ål eller roastbeefen, men silden fortjener særlig opmærksomhed, hvad enten det er den marinerede sild, den pandestegte sild, kryddersilden eller karrysilden, ” skriver   Læs videre →

Dansk julefrokost på Restaurant Kronborg

julefrokost restaurant kronborg københavn

“Der er mange restauranter, der tilbyder en speciel julefrokostmenu, men få gør det så godt som Restaurant Kronborg. Det er en hyggelig lokal favorit, der specialiserer sig i smørrebrød men udvider åbningstiderne og menuen for at tilbyde de traditionelle juleretter i november og december,” skriver Laura på sin blog TheCopenhagenTales.com

“En oplevelse jeg absolut anbefaler i perioden op til jul i Danmark er at spise en traditionel dansk julefrokost,   Læs videre →

OPSKRIFT: RIMMET LAKS MED ÆBLE-SELLERICREME

rimmet laks smørrebrød frokost restaurant kronborg københavn

Rimmet laks gennemgår en modningsproces, der minder om den proces en gravet laks gennemgår. Men fordi du udelukkende bruger salt og sukker til rimmet laks, får laksen en lettere og friskere smag, der minder om sushi eller sashimi.

Den rimmede laks med friteret lakseskind og æble-sellericreme er et af de mest populære stykker smørrebrød på vores menukort – og efter vores mening et af de smukkeste!
Så da en af vores stamgæster bad om opskriften, delte vi den gerne …

Opskrift på rimmet laks med friteret lakseskind og æble-sellericreme   Læs videre →

OPSKRIFT: SILD MED CREME AF ÆBLE OG PURLØG

sild opskrift smørrebrød frokost restaurant kronborg københavn

De fleste traditionelle danske frokoster begynder med en sildemad. Vi udviklede denne smagsfyldte sild til vores smørrebrødsmenu under temaet Taste of Copenhagen til madfestivalen Copenhagen Cooking 2015.

Vi udviklede en sild med creme af æble og purløg – og masser af smag – til den smørrebrødsmenu, vi serverede til madfestivalen Copenhagen Cooking 2015.
Silden blev så populær, at vi puttede den på vores sommerplatte på tavlen.
Men nu er sommeren – og silden – slut, så hvis du savner den smagsfyldte sild, kommer opskriften her …

OPSKRIFT PÅ SILD MED CREME AF ÆBLE OG PURLØG   Læs videre →

OPSKRIFT: FISKEFILET MED “DILDNAISE” OG REJER

fiskefilet dildnaise smørrebrød restaurant kronborg københavn

Vi serverede rødtungefileter med en frisk, smagsfyldt ”dildnaise” og håndpillede grønlandske rejer som andet stykke til den smørrebrødsmenu vi havde udviklet til madfestivalen Copenhagen Cooking 2015. ”Dildnaisen” passer også fint til almindelige rødspættefileter – og er nu kommet på vores daglige menukort.

Vi udviklede en smagsfyldt ”dildnaise” (mayonnaise med finthakket dild) til rødtungefileterne, vi serverede til vores smørrebrødsmenu til madfestivalen Copenhagen Cooking 2015.
”Dildnaisen” blev så populær, at vi har besluttet at bruge den på vores almindelige rødspættefileter med rejer, som vi har på menukortet til hverdag …

Opskrift på pandestegte fiskefileter med ”dildnaise”   Læs videre →

OPSKRIFT: TATAR MED RÅ ÆGGEBLOMME, SYLTEDE SVAMPE OG GULERODSCHIPS

opskrift tatar smørrebrød frokost restaurant kronborg københavn

Til hverdag forkæler vi vores gæster med en helt klassisk tatar, som de selv rører ved bordet, men til madfestivalen Copenhagen Cooking 2015, serverede vi denne rørte tatar som en del af vores smørrebrødsmenu. Tataren blev hurtigt så populær, at vi valgte at skrive den på tavlen. Hvem ved, måske ender tataren en dag på vores faste menukort …

Vi serverede denne rørte tatar som en del af vores smørrebrødsmenu til madfestivalen Copenhagen Cooking. Tataren blev hurtigt så populær, at vi var nødt til at skrive den på tavlen. Hvem ved, måske ender den en dag på vores faste menukort …

Opskrift på rørt tatar med rå æggeblomme, syltede svampe og gulerodschips   Læs videre →

Ældre indlæg →