THOMAS ALCAYAGAS GUIDE TIL SINE 10 FAVORIT SPISESTEDER I KØBENHAVN

Rødspættefilet fiskefilet remoulade smørstegt thomas alcayaga madetmere guide frokost restaurant kronborg københavn

”Jeg vil til stadighed mene, at de på Kronborg ganske enkelt laver den bedste fiskefilet med remoulade. Smørstegt,” skriver den populære madblogger og kogebogsforfatter Thomas Alcayaga under overskriften ”Mine 10 favorit spisesteder i København”.

”Jeg er en sucker for smørrebrød og snaps. Og det må gerne være klassisk og veltillavet. Udover, at alt er lavet fra bunden, kan Kronborg jo også bryste sig med, at have en fantastisk service, hvilket også er en af grundene til, at jeg/vi er kommet igen og igen,” skriver den populære madblogger og kogebogsforfatter Thomas Alcayaga under overskriften   Læs videre →

OPSKRIFT: STEGT TORSKEROGN MED LIMECREME OG FRITEREDE KAPERS

 

smørrebrød frokost torskerogn restaurant kronborg

Vores stamgæster elsker denne version af vinterfavoritten torskerogn: Pandestegt med syrlig-sød limecreme og knasende sprøde friterede kapers.

Vi eksperimenterer gerne med vinterfavoritten torskerogn. En af de mest populære varianter blandt vores stamgæster er den pandestegte torskerogn med syrlig-sød limecreme og knasende sprøde friterede kapers.

Stegt torskerogn med limecreme og friterede kapers   Læs videre →

OPSKRIFT: FRISKKOGT TORSKEROGN MED MAYONNAISE OG REJER

torskerogn rejer sæson dansk smørrebrød restaurant kronborg frokost

Frisk torskerogn er en af danskernes vinterfavoritter. Torskerognen er frisk, enkel og lækker, når den bliver serveret som smørrebrød med håndpillede rejer, hjemmelavet mayonnaise, citron og dild.

Vi serverer den friskkogte torskerogn, en af vores vinterfavoritter, med håndpillede grønlandske rejer, hjemmelavet mayonnaise, citron og dild. Enkelt, friskt og lækkert.

Friskkogt torskerogn med håndpillede rejer, mayonnaise, citron og dild   Læs videre →

Ole Troelsø: “Madanmelderens bedste tips til smørrebrød”

ole troelsø børsen bedste tips smørrebrød frokost restaurant kronborg københavn

Ole Troelsø er kendt som Danmarks smørrebrødsaficionado nummer et; og vi er både glade og stolte over at være en af de smørrebrødsrestauranter, han anbefaler i sin artikel ”Madanmelderens bedste tips til smørrebrød” i dagbladet Børsen.

“… i den traditionelle kategori kan jeg anbefale Restaurant Kronborg, som i de senere år har gjort sig gældende blandt de bedste og fremstår med en charmerende personlighed, der balancerer mellem gammeldags og moderne,” skriver Ole Troelsø gastronomisk redaktør på Børsen i weekendudgaven den 8. december 2017.
Ole Troelsø fortæller:   Læs videre →

”Ordentlige råvarer – og byens bedste kartoffelmad”

Kartoffelmad frokost restaurant kronborg smørrebrød københavn

“Restaurant Kronborg laver kartoffelmadder, så englene synger. Og deres smørrebrød er i det hele taget værd at anbefale,” fortæller den populære bybonde og madblogger Nada Louise Cay til Ekstra Bladet under overskriften KØBENHAVN SOM MADMEKKA.

”Hvis jeg skal forkæle mig selv eller spise sammen med andre, så synes jeg, at Restaurant Kronborg er et superhyggeligt sted med ordentlige råvarer – og så har de byens bedste kartoffelmad,” siger den populære madblogger og bybonde Nada Louise Cay til Ekstra Bladet i en artikel om KØBENHAVN SOM MADMEKKA.   Læs videre →

OPSKRIFT: LET GRILLET OKSEMØRBRAD MED BEARNAISEMAYO’ OG STEGTE TOMATER

smørrebrød frokost restaurant kronborg béarnaise københavn

Vores let grillede oksemørbrad med bearnaisemayo’ og stegte tomater er ren comfort food, og stamgæsterne elsker det. Inspirationen har vores køkkenchef Jimmi Bengtsson fundet i den evige favorit: Bøf med bearnaisesovs.

Vores køkkenchef Jimmi Bengtsson har ladet sig inspirere af den evige favorit, bøf med bearnaisesovs, til dette populære stykke. Det er ren comfort food, og stamgæsterne elsker det …   Læs videre →

Frokost med Financial Times og EU-kommisær Margrethe Vestager

margrethe vestager frokost restaurant kronborg financial times

”Jeg elsker det,” sagde EU-kommissær for konkurrence, Margrethe Vestager, om tarteletter til Alex Barker fra den internationale erhvervsavis Financial Times, da de spiste frokost på Restaurant Kronborg. Frokosten var del af den ugentlige artikelserie ”Lunch with the FT”.

Financial Times – Englands, måske verdens, førende erhvervsavis – har en fast ugentlig side, hvor de interviewer en markant og omtalt personlighed fra den politiske verden, erhvervs- eller kulturlivet. Interviewet foregår altid over en frokost (interviewofferet vælger restauranten), ud fra idéen om at genopdage kunsten at konversere – gerne i behagelig omgivelser, ledsaget af god mad og drikke.
Ultimo september 2017 bragte Financial Times et interview af Alex Barker, lederen af avisens kontor i Bruxelles, med den danske EU-kommissær for konkurrence, Margrethe Vestager.
Interviewet foregik på Restaurant Kronborg, og – selv om det på ingen måde er en restaurantanmeldelse – ved vi nu, at   Læs videre →

OPSKRIFT: TATAR MED RÅ ÆGGEBLOMME, SYLTEDE SVAMPE OG KARTOFFELCHIPS

tatar opskrift smørrebrød restaurant kronborg københavn dansk traditionel

Vores efterårstatar får sin cremede konsistens fra den rå æggeblomme, styrken i smagen fra den friske peberrod og Dijonsennep, syre fra de syltede bøgehatte og crunch fra kartoffelchipsene. Nøjagtigt som det perfekte stykke smørrebrød skal have …

Vi har altid en ultraklassisk tatar, som gæsterne selv ”rører”/smagssætter ved bordet, på vores menukort. Særligt vores stamgæster elsker dog, at køkkenet eksperimenterer med en ”rørt” årstidens tatar, som kommer på tavlen.
En af de mest populære er denne efterårsvariant …

Opskrift på tatar med rå æggeblomme, syltede svampe og kartoffelchips   Læs videre →

OPSKRIFT: KØLLE AF SOMMERBUK MED STIKKELSBÆRKOMPOT OG RIBS

opskrifter dansk mad sommerbuk restaurant kronborg

Sæsonen for sommerbuk er kort, så det gælder om at nyde det lækre kød, mens du kan få det.
Vi anbefaler en kraftig, aromatisk hvidtjørneakvavit, og en mørk fyldig King’s County Brown Ale fra Nørrebro Bryghus til sommerbukken.

Sæsonen for den danske sommerbuk er kort, så det gælder om at nyde det lækre kød, mens du kan få det.
Vi serverer gerne sommerbukken som smørrebrød med en syrlig stikkelsbærkompot og let sukrede ribs.

Opskrift på ”Kølle af sommerbuk med stikkelsbærkompot og ribs”   Læs videre →

OPSKRIFT: STIKKELSBÆRGRØD

opskrifter stikkelsbærgrød desserter restaurant kronborg traditionel dansk mad

Vi holder meget af en traditionel syrlig stikkelsbærgrød med fløde – og grøden er altid populær, når vi har den på tavlen!

Stikkelsbær er et af sommerens mest smagsfyldte danske bær, men bærret er gået lidt i glemmebogen i nyere tid …
Den traditionelle stikkelsbærgrød er altid populær, når vi har den på tavlen – og her er opskriften, hvis du har lyst til at prøve at lave grøden derhjemme.

Opskrift på ”stikkelsbærgrød”   Læs videre →

Ældre indlæg →